Myspys på Öland och funderingar kring detta hat mot islam

Det har varit lite si och sådär med bloggandet. Har helt enkelt inte haft tid ork eller lust till att skriva.
Har iaf varit på Öland. Var riktigt mysigt trots att det blev problem med mamma och bernts bil, så vi blev fördröjda ca 1 ½ timme. Jag åkte visserligen inte i den bilen utan i mina kusiners bil :) Men trots det var det inte roligt att komma fram ca 2 på natten, somna halv fem och gå upp vid 9-10 dagen efter.
Blev en hel del mys och lugn när jag var där nere, trots kackel från övriga familje medlemmar. Mamma och mina kusiner samt deras mamma är fortfarande kvar där nere, vet ej när de kommer hem. Så ligger just nu i min säng och det känns faktiskt rätt tomt här.

Så än en gång får man det slängt i ansiktet. Att de ska vara något fel på muslimer. Jag är så trött att se denna religion bli smutskastad och ärligt talat är det väl den religionen som är mest missförståd. Ja det hela började med för några veckor sedan då mitt ex som är bosnier och därmed muslim, blev kallas bergskurd av min arbetskamrat för att han är muslim. Att sedan får höra att man bara blir utnyttjad av en muslimsk man kanske stämmer i vissa fal men det är verkligen inte alla. Sen igår så fick jag höra att en gammal klasskamrat ska gifta sig nu 15 augusti med en afghansk man då hon själv är därifrån. Tjejen som berättade sa att ja hon blev väl tvingad. Typiskt muslimer. Att hon sedan sa att de är patetiska och helt pantade gör mig galen. varför prata med någon annans ord? Jag menar den här tjejen umgicks BARA med killar från turkiet och sa att hon bara ville ha en kille fårn turkiet för bara några år sedan. Det var inte länge sedan alls. Så nej jag tror inte att hon pratar med sina egna ord.
Jag har läst en hel del kring just afghanistan. Det är ett land som blivit förtryckt så himla länge att det är svårt för oss svenskar att förstå. Det har varit krig på krig. Att man sen kallar de patetiska för att de göra vissa saker, som att tex vaxa hela kroppen innan gifte mål och ha arrangerade bröllop. Ja vad ska man säga om det? Det r ju hemskt om man blir tvingad till det men för dom är det ju helt normalt så varför kasta hat på just muslimer? Det förstår jag inte. Det är så himla många som har islam som tro. Jag menar hur många i sverige är det egentligen som säger men jävla idioter till katoliker som är emot aborter? kan inte tro att det alls är lika många som det är folk som kastar hat på silams, eller ja, folk från utlandet. Jag skulle aldrig någonsin flytta från mitt land bara sådär. Jag älskar landet jag bor i. Kan tänka mig att det är många från andra läder som känner som jag. Min föredetta pojkväns mamma sa till mig en gång rakt ut : vet du en sak Bea? Skulle det aldrig varit krig i Bosnien hade jag aldrig lämnat mitt hemland. Nej för hur många gör det? Bara kolla på de jag gick med i krisitanstad. det var väldigt många som var hemkära inte bara jag.
Så nu får faktiskt folket ta och skärpa till sig. Varför ska man säga att någon är dum i huvudet bara för att man inte har samma religion? Man kanske inte accepterar alla val folk gör, men vissa val måste man försöka åtminstonde respektera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0