Bea bakade bullar igår :)

Kom hem igår och egentligen ville jag bara lägga mig bekvämt i soffan med en stoooooor skål popcorn och en stooooor skål chips haha en under varje arm typ. men det blev inte riktigt så. Först var det dags för middag och sedan fick jag den där snilleblixten att baka bullar :P 
 Bulalrna blev riktigt goda, inte riktigt som jag förväntade mig men här komemr receptet :) för den som inte orkar engagera sig allt för mycket men ändå ha goda bulalr i frysen, elelr ja, i magen ;)

         Klaras bullar ca 30 st

        Ingredienser: 
            50 g färsk jäst
100 g margarin el smör
3 dl mjölk
½ ägg, uppvispat
½ tsk salt
¾ dl strösocker
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g rumsvarmt margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ uppvispat ägg, till pensling
pärlsocker till garnering

Gör så här

Ställ ca 30 st pappformar på 2 st plåtar.
Vispa ägget i en mugg.
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält margarinet sakta. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken. Degvätskan blir då så varm som den skall vara 37°.
Häll degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt hälften av det uppvispade ägget, salt, socker och 7 dl av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i bunken. Sätt sedan till ytterligare mjöl så att degen blir blank och smidig. Den ska vara ganska lös.
Klicka med hjälp av två matskedar ner degen i formarna.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Med hjälp av två teskedar trycker du sedan ner fyllningen i varje bulle. Tryck ordentligt, ända ner till botten.
Låt jäsa under duk på varm och dragfri plats i köket i 30-45 min. Värm ugnen under tiden till 250°.
Pensla runt fyllningen med resten av det uppvispade ägget. Strö på pärlsocker.
Grädda på nedersta falsen i omkring 8 min tills bullarna fått lagom färg.
Låt svalna på galler mellan två bakdukar. Bra att frysa.

 

Enjoy gott folk!


ibland är det svårt att se det positiva i det negativa

Så var det torsdag och efter en natt med väldigt dålig sömn är jag nog egentligen bara för mycket hahaha. Känns som att jag har fått någon typ av överskottsenergi. Då jag går runt och djävlas med chefen hela dagen haha. Tur är väl att han djävlas tillbaka :P
 Efter mitt lilla breakdown där i tisdags kväll är jag snart tillbaka på topp igen! Det var en tung dag igår och en ännu tyngre tisdagskväll. Fast som vanligt, efter regn kommer solsken :) Så snart så är det där bortglömt. Förhoppningsvis :)
 Försöker se det positiva i allt, även om det är jobbigt. Och denna månad har varit rätt tuff i huvudtaget. Känns som att jag inte haft tid till någonting. Samt att det inte är roligt alla gånger att få räkningar på en sisådär 18 lax :S Tur att jag har en hyffsad lön :) men fick ändå be mamma om hjälp och det är ju sådär roligt :/ men det var mycket som blev fel i somras. Ja ford mixtrade med min bilförsäkring så jag fick tillbaka pengarna jag betalade in, och ja jag vet inte vad. Så det blev en rätt så saftig räkning då det kom på 3 månader. OCH eftersom jag är under 25.. Ja då kostar bilförsäkringen ;) Sen så är det alltid massa små skit. Ja ni vet ju själva hur det kan vara ;) Bara tacka min lyckliga stjärna att det inte var december månad :P
 

 

ingen lust alls :)

Hade egentligen tvätt tid idag kl 7. Vaknade i tid men struntade i den. Hade ingen lust alls. Vill inte ens gå ur sängen idag. Så ligger fortfarande i min PJ och har inga planer på att ens gå upp och äta frukost.
 

breath

Jag kan inte tro att det är sant. Inte nu igen. Jag orkar inte. Får knappt någon luft. Tårarna rinner som aldrig förr. Men ja, jag borde börja vänja mig nu. Andas andas

Blusen slängdes i soffan

Kom hem för en stund sedan. Jeansen åkte av och mjukisbyxorna på. Blusen slängdes på soffan och den där stora tröjan i persikonyans åkte på. Håret snurrades lätt upp i en toffs på huvudet och de vita glasögonen glider ner lite lätt på näsryggen.
 Efter denna helg som varit väldigt speciell behövs det väldigt mycket lugn. Så jag har borrat ner rumpan i sängen och lutar mig stundvis bakåt mot huvudkudden och låter bröstkorgen sakta åka upp och ner. 
 

Onsdagen mitt i veckan

Nej nu är klockan tio i elva och jag ska faktiskt sova :) Idag ahr jag kanppt gjort någoting förutom att jobba 6-16.15 och gått till läkaren. var borta från jobbet i två timmar. Så därför blev det ett ganska långt jobbpass och blir nog lika mycket i morgon :) 
 Hon läkaren jag har lyssnar verkligen på vad man säger och jag känner verkligen att hon tar mig på allvar när man säger sina syntom. Vilket inte läkarna på värmdö gjorde. De verkademest vilja tjäna pengar och att man skulle springa där varje dag. Så mina magkattars tabletter har uppgraderats och nu ska jag testa en högredos så att jag blir acv emd skiten, då det inte har hjälpt sådär jätte mycket :) Fick även recept på en salva då jag har haft som typ pigment fläckar på magen. Eller jag trodde att det var det. Men det visade sig att det var en typ av svamp, som alla mäniskor har i sig och den kan dyka upp då och då och har ingenting med hygien att göra haha :) Hon skrev även ut en huvudvärkstablett som jag ska ta med alvedon när huvudvärken kommer :) SKÖNT! För jag har väldigt ofta huvudvärk nu förtiden. Och när jag ändå var på mottagningen passade hon på att skicka mig till labbet. Så att hon fick se mina blodvärden och sånt :)


ledig tisdag :)

Idag har jag varit ledig från jobbet och bara legat hemma och myst :) förutom att sticka ner till ican här jag bor och köpa lite till chokladmuffins med riesen kolor i :) det blev riktigt smarrigt vill jag lova :) Ja sen efter det har jag inte gjort mycket mer än att mysa lite till haha :)
 I morgon blir det jobb och sedan läkar besök kl 10. bara hoppas att hon säger något bra :) Ska förvisso bara prata om min magkatarr :)
 

Skönt att denna helg är slut :)

Den här helgen har verkligen inte varit rolig för fem öre. Tur att jag ahr världens finaste människor runt om  kring mig som gör dagarna till solstrålar.
 Lördag morgon och degen jäser inte. Vad faan tänker jag. Den är helt platt. Så det är bara att slänga skiten. Börja om från början. Vilket gör att jag halkar efter en hel timme. Sen så börjar morgonens råttrace. Beställninngarna är många och tårtdisken är nästan tom. På det så begär butiksansvarige att jag ska plocka upp allt bröd. Vilket jag faktiskt inte gjorde. Tog det lilla jag hann sen fick det vara bra. Hann till slut ikapp dagen med endast en halvtimems övertid.
 På kvällen hämtade jag upp min underbara vän Jennifer och fick och käkade middag på en super duper mysig restaurant jag aldrig kommer ihåg namnet på. maten där är top notch! Så vi njöt av fulla muggar och som vanligt blir det alltid massa uppdates och en hel del skvaller! 
 Idag var det desto lugnare. Så gick hem redan efter lunch tid! För att sedan total däcka i sängen och sova bort flera timmar. Men jag behövde verkligen sömnen :D
 Så nu är mjukisarna på, vilket de faktiskt varit hela dagen förutom på jobbet haha. Jag har brett ut mig på sängen som en klubbad säl och precis ätit upp middagen :)

hektiska vecka snart mot sitt slut :)

Veckan ahr bara sprungit förbi och nu är det redan fredag! Helgen är här i stortsätt och det känns som att jag allt för ofta jobbar helg :P För nu är det dags igen! ja, det är i sånna här lägen jag ibland skulle vilja ha en vanligt kontorsjobb och vara ledig helger :)
 Men ja, idag blir det att åka till kista och hämta min telefon som ÄNTLIGEN är tillbaka från lagning :D
Under veckan som gått har jag även hunnit med en hel del. Storstädat lägenheten. tvättat all tvätt och ja det behövdes! Igår färgade jag även håret och klippte :) Så nu är jag superduper nöjd! Vilket jag alltid är när jag avrit hos Caroline på Nikita i sollentuna :D
 Hann även med en snabb fika med Amina och Ana igår :) trevligt med lite update :)
Igår var det även bageri mässan :D Och jag blir ju som ett litet barn på tivoli när jag går där :) hann dock inte med allt som jag hade velat. men ja, så är det ju allt som ofta :P

Äntligen hemma!

Äntligen hemma efter en hemsk bilresa!
 Helgen spenderades hos morbror Janne med mamma,bernt (låtsaspappa), morbrosfru,morbror,två kusiner och en pojkvän till en utav kusinerna. sen 8 katter två råttor och ett marsvin. Puh vilken helg!
 På fredagen så blev det en väldigt sen middag och efter det så orkade nästan ingen utav oss vara uppe så det var bara sängen på en gång! Sen så blev det härliga lördag. varav kusinen och jag åkte iväg till Vimmerby för att handla på apoteket. Min medicin fanns dock inte :/ Så får i värsta fall åka till löwenströmska och apoteket där och köpa den. För där vet jag att de har den! 
 Efter inköpen var det bara att springa in på närmaste konditori och köpa kaffebröd. För här skulle det ju fikas! Vi åkte hem till yngsta storkusinen och hennes pojkvän och fikade och fick en liten lägenhets visning :) Det var en mycket fin liten tvåa de hade :) 
 Ja och därefter var jag så jävla korkad att följa med ut och fiska. Inget fiske spö hade jag så där satt jag och frös! nej usch, ska jag fiska någon mer gång vill jag ha ett eget fiske spö! Är man storstads tjej så är man haha.
 Så nu idag så tog det en jävla tid innan vi äntligen kom iväg. Sen blev det en mardrömslik upplevelse då vi fick åka runt halva nyköping och leta jetmack! Inte hittade vi någon så fick ringa mamma så vi kunde tanka.. Annars ahde vi fått gått hem. och mitt i allt ihopa bad jag kärring jäveln på 118 100 dra åt helvete! Eller kanske var det 118118?! :S För deras jävla uppgift är att guida oss människor och hitta folk som vi själva inte hittar elelr om vi inte har tillgång till nätet. Så säger jag var vi är och hon frågar då ja men vart är ni. ja men ahde jag förfan hittat vägen själv hade jag ju inte ringt.. usch nej! Sånt där klarar jag inte av och tänder på alla cylindrar. 
 Så nu är jag äntligen hemma! Och vägen är som en simbassäng. Ska man ut på motorvägen nu kan man lämna bilen hemma och ta med sig båten eller alternativt simfötterna istället! Tror det är mycket effektivare!
 

Spännande :)

Jag kommer att komma försent idag. ÄNDÅ så sitter jag här och äter frukosten i lugn och ro. Men mest för att jag vet att just nu är det ett big no no att stressa. och eftersom jag låg kvar i sängen trots väckar klockan ringde. Får man skylla sig själv. 
 Idag ska jag bila själv i 35 mil! Spännande :) Aldrig bilat så långt själv någon gång. samkörde med min kusins mamma i somras men då körde jag bara i 25 mil. Så ja, detta kommer bli ett äventyr :)
 Nej nu är frukosten uppäten och jag ska bege mig :)

Jag har fallit,trillat dit igen.

Jag målar upp den där fantasi bilden.Då du och jag lever lyckliga ever after. Där allt är perfekt och problem bara existerar i böckerna. Ja, det är skönt att drömma. Luta sig tillbaka, stänga ögonlocken och bara försvinna i drömmarnas land.
 Min kusin keeps telling me that you can se that we like eachother. Medan jag hittar på ursäkter på att det inte existerar. Hittar på alla möjliga saker att säga. Men det gör det väl bara mer uppenbart. Jag har trillat dit. Fallit som en bebis som precis lärt sig gå. 
 

 Du pussar mig på kinden och säger " du är söt iallafall"

Borde rista in sömntuta i pannan

Asså hur fan lyckas jag? :O Jag försov mig typ ALDRIG när jag bodde hemma. Men nu är det ju på gränsen till katastrof! Försover mig så att jag kommer minst tio minuter försent rätt ofta nu förtiden. Så nu får jag ta och skärpa till mig. Borde nog inse att trots all denna jäkla energi som gör att jag kan sitta uppe 24 timmar utan problem. Mer är om jag inte gör något sådär jätte avanserat. 
 Så ja, jag försov mig i morse med. Vaknade upp tio i sex och jag börjar 6 :S Hmm.. missade även avfarten påvägen till jobbet så fick ta en annan väg haha. Usch hur lyckas jag.. 
 

Sovmorgon

Sköna sovmorgon! :) Precis kommit ur duschen och ska vilken minut som helst åka iväg till jobbet :) Idag blir det ett 9-17 pass. Men jag älskar mina måndagar då jag får sova ut lite längre på morgonen :) haha :P
 

Shopping med mamma räddade verkligen denna dag! :)

Idag är jag trött, väldigt väldigt trött. Så nu ahr jag svidat om till mjukis kläder efter en riktigt jobbig dag!
 Efter 3 timmars sömn var det dags att gå till jobbet. Det var en hel del beställningar och mycket att få fram tills butiken öppnar. Så stressade runt som en idiot och preciiiiiis innan jag ska få gå hem. VAD assåååå VAD händer då?! Jo jag tappar en 20 kilos sirapshink på handleden. Så i morgon lär det sitta ett riktigt fint blåmärke där :/

 Men shopping med mamma gjorde susen! Så nu har jag en hallmatta som man har direkt innan för dörren och en vardagsrums matta :) Blev inte alls som jag hade tänkt mig. Var ju på jakt efter en rosa vardagsrums matta. Men istället blev det en grå/svart/vit matta :) Blev även lite städartiklar med. Då det känns som att jag aldrig får det så där riktigt rent som jag vill ha det :)
 Blev även en tapet titt på bernts jobb :) Så nu har jag hittat halltapeten :) Åh det kommer bli så fiiiint när det är gjort :) SÅ mycket lättare att köpa möbler,mattor och annat till just det rummet när man vet vad man ska göra med det :)

 Mamma <3


Store starke karl

Örfilen som kommer från den store mannens hand viner i luften. Den långa smala killen ryggar tillbaka. Drar automatiskt upp handen till den vänstra kinden. Där örfilen träffade. Dens tore mannen skriker och hyttar med handen. Där sitter jag i en mörkblå volvo i en håla i västra Sverige. Rastlösheten har gjort det igen. Drivit mig till att åka hemifrån. Åkt de många milen. Fast att jag egentligen borde igga i sängen och sova. Jag vet ju så väl hur trött jag blir när jag inte får sova ordentligt.
 Den där känslan av att man börjar bli gammal smyger sig upp över mig och det får mig att ta drastiska beslut. vissa positiva andra mindre. Men det slår mig där jag sitter att, det är kul att se på bråk. när man vet att det finns en kontroll över det hela. När det inte blir utflippat. Jag hade så gärna velat höra vad den store mannen säger. men vågar ine veva ner rutan.

Sovmorgon :D

Usch jag behöver kaffe! Massvis av kaffe! Dock är detta strängt förbjudet nu medan jag äter medicinen för magkatarr :/
 Hur som haver så har jag sov morgon idag! Så super duper skönt! Så behöver inte åka fören några minuter. Underbara med att bo i väsby är att jag sällan sitter i köer till jobbet. Hur soft är inte det? :P Annat var det ju när jag bodde hos mamma. Då var det ALLTID köer när man hade sovmorgon eller när man skulle ta och åka hem! 
 Måste även notisa detta.. Häromdagen var jag med Alex..  Vi var i Kista och skulle fixa lite små pryttlar. Stötte på Amina som skulle köpa en iphone. Sa hej och sedan gick jag och mötte honom. När vi sedan kommer ut ur butiken SALT MEN assåååå VEM FAAAAN går inte förbi då?! Med barnvagn och hela fadirutten? Haha jo Alden. Min fd pojkvän. Han gick där med sin tjej och barn och jag evt inte vad :) Hursomhelst så måste jag ju bara säga detta. Jag trodde aldrig han skulle skaffa barn innan mig. Fast å andra sidan är han 4 år äldre. Önskar honom all lycka denna värld kan ge och att han får friska barn! :)
 Nog om det. Nu ska jag åka till jobbet :)


Dumma dumma magkattar

Klockan är som vanligt alldeles för mycket för att jag ens ska vara uppe. MEN min dumma magkattar gör så att jag sitter här vid datorn :/ Trots att jag är super trött så gör det tillräckligt ont för att jag ska ha svårt att koncentrera mig på sömnen :/
 Men ska iaf göra mig ordning för sängen nu :) Sen får vi väl se om jag lyckas att somna eller inte :)

RSS 2.0