Kärlek mycket käääärlek!

Snacka om gråtfärdig! har inte hunnit med knappt någonting idag på jobbet, då jag blev lämnad själv runt elva snåret i bageriet. Så blev det en himla kamp emot klockan. Då det plingades både här och där, telefonen verkade aldrig sluta ringa och ja, ingenting blev riktigt som jag hade tänkt mig.
Men nu har det varit chillmode i över två timmar. Ätit super god china mat! Fick så mycket mat att det räckte till middag idag + TVÅ matlåder utöver det. Man måste bara freaking LOVE kina restaurangen vid infra city!
Blev även lite coca cola och chips =) MUMSFILIBAAABAAA! :D
Nähepp, ska fortsätta kurra ner mig framför filmen på tvn som jag sett typ miljoner gånger haha men orkar inte ritkigt byta kanal. Borde gå och sova ist =)

sämst

Jag är verkligen S Ä M S T på att planera. Planen var att tvätta upp massa lakan och handdukar idag, sen dammsuga och moppa golvet. Men eftersom att tvättstugan var upptagen så föll allt istället. Oc jag sitter fortfarande i pyamasen. Helt slut.
Så ska väl duscha och sedan ta mig en till i kyl,frys och skafferi. Se efter vad som behövs handla och lite sånt där. Har ju inte varit hemma på flera dagar så nu behövs det fyllas på =)

Bakat alldeles föööör mycket!

Nej nu ska jag nog ta och sätta hänglås på ugnen! Detta har gått ALDELES för låååångt! Nu har jag bakat så pass mycket att jag inte ens får plats med det i frysen. Kan ju inte direkt ta med det till jobbet heller.. Då jag jobbar i ett bageri. Ska jag ta med mig mina lussebullar dit? haha skulle inte tro det va ;)


Här kommer iaf receptet!

LUSSEKATTER OCH SAFFRANSBULLAR (ca 40 st)

Ingredienser till degen
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1 ägg
2 pkt saffran
3 dl socker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl ( jag tog 15 till att börja med, och tillsatte sedan ca en halv dl til, så häll INTE allt på en gång )

FYLLNING till saffrans bullarna
150 gram smör, rumstep
vaniljsocker

Pensling
1 ägg pärlsocker,hyvlad mandel och russin (russinen är för katterna)

Såhär gör du:

smula jästen i en stor bunke.  Smält smöret och häll ner det i mjölken. Häll mjölk blandningen i bunken med jäst, se till så att jästen löser sig helt. Häll i alla ingredienser förutom mjölet. Blanda. VÄND sedan ner mjölet i smeten. Arbeta degen tills den säpper ifrån bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter. För snabbare jäsning, sätt bunken på spisen där det är varmt och gottit. Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp degen på bordet, arbeta den slät och blank.  Jag delade min del i två lika stora delar, en till katter och en till bullar. Men här är det du som bestämmer vad du vill göra utav din deg =)

Lussekatter:

Dela degen i 15 lika stora delar. rulla ut varje deg lika mycket. sedan är det bara att snurra längderna åt varsitt håll, lägga på bakplåtspapper. lägg en duk över och låt jäsa i ytterliggare ca 30 min. Tills de blir dubbelt så stora. Så tänk på att göra plats på plåten, då de även blir lite större i ugnen. pensla med ägg och sätt i ett russin i varje ögla. baktiden är CA 8 min beroende på ugn och storlek på katterna

Bullar

Kavla ut degen. i en rektangulär form. Bre ut smöret på 2/3  av degen. Strö över Vaniljsocker. Vik den delen som inte är smörad över halva den smörade deghalvan. Vik den resterande halvan över det du redan vikt.  Kavla ut till önskad storlek. Skär lagom tjocka remsor. Snurra varje remsa runt runt runt.. Så det blir som en snurra helt enkelt. Låt jäsa i ytterliggare 30 min. Pensla med ägg,pärlsocker och rivna mandlar.  Baktiden är 10-12 min. BEROENDE på ugn och storlek på bulllarna





Hoppas ni njuter av dessa bullar lika mycket som jag gör =) Nu ska jag fortsätta njuta utav mitt smultron te och en god saffransbulle! =)


Dumma människa!

Bråk i tvättstugan är väldigt vanligt, har jag hört. MEN jag har då aldrig bråkat med någon I SJÄLVASTE tvättstugan.. Men idag oj oj oj! Ok, jag sa inget dumt. Eller jo kanske lite då. Men jag förstår mig inte på människor som blir arga för att man kommer ner en minut. Nej hon var super arg. Kanske har det hänt flera gånger vad vet jag. MEN jag är inte där för att sno hennes tvätt, eller djävlas med henne. Jag ville bara torka min tvätt. Men nej..
Men ja, jag kan erkänna att jag tyvärr, är en sån person som ALLTID vill ha ALLTING på mitt sätt. Får jag inte det så kan jag gå upp i limningen på två röda. Det sker inte alltid, som tur är. Försöker jobba bort det. Men det är lättare sagt än gjort.

Bakade piroger


Idag efter jobbet så var jag så trött att jag somnade och sov i ca 2 timmar ;) Blev att åka till affären efter det och inhandla lite ingredienser som fattades till mina hemma gjorda piroger =)


Recept på pirogerna :

9 dl mjöl
halvt paket jäst
1 tsk salt
2 msk olja
3 dl ljummet vatten
1 ägg

Fyllning:
ca 400 g köttfärs
en halv burk groddar
en liten burk majs ( ca 135 g)
1 msk tacomix
370 g krossade tomater med chilli smak
chillikrydda efter tycke

rivenost som man lägger ovan på kötfärsåsen, 1 ägg till strykning utav prioger och att "limma" ihop pirogerna med.

Hur gör du?
Sätt på ugnen på 225 grader. sätt degen. den ska stå och jäsa i ca 30 minuter. Om du gör köttfärsåsen samma dag, gör den medan degen jäser. Ställbunken  med degen i vid spisen så går det lite fortare. När båda momenten är klara. Lägg en lagom stor klick utav köttfärsåsen på den utkavlade degen. Strö lite ost ovan på klicken köttfärsås. Förslut med att stryka ett tunt lager ägg runt om köttfärsås klicken. Vilken form du vill göra på pirogerna bestämmer du själv.

Mina prioger stod inne ca 15 minuter. Men kika gärna till de efter ca 10 min. Då ALLA ugnar är olika beroende på hur gamla de är osv ;)
Köttfärsen funkar att göra dagen innan, tänk då på att den inte blir lika "såsig" då. Kan upfattas som enklare att arbeta med =)

Mina blev supergooooda! och



baka baka liten kaka

Puh! Denna dagen har bara rusat fram. Jobbade första passet idag efter att ha varit sjuk. Kändes rätt så bra faktiskt.  Så efter jobbet blev det en snabb middag och sedan filmtittande! myyyyys! Lär ju inte hända så mycket mer idag. byta lakan och duscha typ hahaha ;)



Mår bra

Vaknade för en stund sedan. Mår mycket bättre idag. Så i morgon blir det jobb.
Idag tänker jag utnyttja denna dag till att ta i tu med den där disken som jag låtit bilda hög i diskhon. Ta bort balkongmöblerna som bara välts omkull där ute. Risk för snö verkar det ju ändå inte vara ännu på ett tag.
Får se om jag lyckas få hit mamma idag med, så att vi kan skruva upp lite utav möblerna som jag köpte på ikea =)
Så att man kan städa ordentligt och nästa vecka få upp julgranen och ännu mera julpynt :D

Ibland blir man bara för irriterad

Fy vad det blåste inatt! Har haft något form av rullgardin i trä påballkongen. Men fick inte upp den igår. Så blev så trött på skiten att jag klippte av den! Nu såhär i efterhand känns det rätt onödigt.
Men tänk dig att du inte mår bra, samtidigt som att du är mörkrädd. Då är det något som står och slår mot fönster rutan och du känner att du inte kan sova. Så var det för mig igår.


Det är min namnsdag idag! =)

Blev att ringa och sjukskriva sig från jobbet idag. Min mage är fortfarande K A O S!!! Så ligger ner bäddat i sängen, ser ut som att jag fått en bad as MTF elstöt men jag orkar inte ens bry mig.
Så ja. det är ju min namnsdag idag och jag är sjuk! :( Det suger så jävla hårt då jag inte varit sjuk på rätt länge nu. Så åker man på och blir magsjuk! Problemet med mig, som i yngre dar hade problem med maten och spydde rätt mycket. Jag kan inte spy som "normala" människor. Så jag går och mår så fruktansvärt illa att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Tänker inte gå in på det så mycket mer än så. Bara det att jag har svårare än de flesta andra.

Mamma ringde i morse och sa grattis :D Hon hade även fört över pengar på mitt konto :D Sååååå söt min mamma är.

blääää

Idag var det planerat att jag skulle gå på ett event med Amina. På vägen mot stureplan där vi skulle mötas, så känenr jag HELVETE jag måste SPY!! vart spyr man i stan?! på en öppen jävla gata.. Ingenstans kan jag tala om för er. Utan det var bara att hålla emot med all kraft man kunde. Tills det inte gick längre :/ Så försökte få det att se ut som att jag bara spottade på gatan. Förhoppningsvis lyckades jag.
Eftersom att jag sett fram emot det så mötte jag upp Amina som bestämt och efter ett tag släpte det. Bara det att när vi väl skule sätta oss i bilen så blev det en kamp mot tiden. Lämnade av Amina och fortsatte sedan hem fort som bara den för att sedan krama badrumsporslin!
Så nu vågar jag faktiskt inte gå och lägga mig, då jag fått springa till badrummet 4 gånger sedan jag kom hem. Så ska luta mig tillbaka och hoppas att det lugnar ner sig.
Så blir nog hemma imorgon. Vill inte gå till jobbet om det är så att det är någon dum bakterie. Själv tror jag bara att det är ngt dumt som jag ätit.

halåå snön! jag väntar på dig

Nej nu får snön ta och komma! För jag orkar inte gå runt i detta mörker mer! Kan ju sova bort hela dagen om det fanns möjlighet till det. Orkar knappt göra en sak fören jag vill gå och sova några timmar. Känns som att jag sovit endast 3 timmar i natt, fast att jag sovit ca 7 ½. Så nej duu snön du är så hjärtligt välkommen! 
 


RSS 2.0