Sista dagen på året

Sista dagen på 2008. Det här året har varit fullt med nya utmaningar och tuffa tag. Jag har tagit studenten och gick ut med rätt bra betyg. Kom i på en skola i skåne och flytta ner dit. Jag och Alden har väl gjort slut och blivit tillsammans en så där 10 000 gånger innan det tillslut tog stop i slutet av oktober. Jag har fått en underbar liten skara va nya vänner. Försökt säga upp kontakten med min pappa vilket jag fortfarande jobbar på. Åkte utomlands med Emelie där hon blev kär i Kåre. Mycket har helt enkelt hänt. Vissa saker bör nämnas andra inte.
Det här året har ändå varit viktigt. Känns som att det var det här året som fick mig att bli lite vuxen. Sen är det ju mig vi pratar om och riktigt vuxen kan jag nog aldrig bli :P Jag har lärt mig otroligt mycket både som människa och inom branchen. Jag hoppas att nästa år blir lika bra somd et här även om det här året haft en hel del mörka stunder för mig så ser jag ändå på det med ljusa ögon. För när allt kommer till kritan så står jag ju här nu och jag känner mig rätt så lycklig. Jag har allt jag behöver och lite där till.
Så jag är lycklig. Kan inte vara annat. Visst har vi alla våra mörka stunder andra mer andra mindre.

dagen innan nyår

Dagen innan nyår och jag sitter här med förkylning. Känns väl sådär men hoppas på att det bara är en snabb förkylning så jag känne rmig bättre i morgon :)
Var hos Poja igår. Tittade på film och käkade chips. Så idag så åkte vi först till Trollbäckens C för att han skulel hämta ut kurslitteratur. Efter det tog vi bussen till Gullmarsplan då han skulle möta upp sin mamma dför att kolla på kakel till badrummet i globen och jag skulle till jobbet. Där stod Elina och hade hur mycket som helst att göra. Undrar om hon gått hem ännu? Fattar inte varför hon inte bara tar in hjälp. Hon tyckte jag skulle byta om och göra tårtor men jag mår verkligen inte bra så kändes inte som någon bra idé. Ok om det var något som skulle in i ugnen på 200 grader lixom. men inte stå och göra tårtor och inte alls må bra. Känns inte så himla fräscht.
 Den smörgås t¨rtan var otroligt god :D Gjord utav mig och mikaela.

God jul :)

Jag är helt slut! Har jobbat idag! Jag ogillar verkligen kunder. SÅ var skönt att bara jobba 2½ timme idag :)
Så nu har jag firat jul med mamma och moster :) Fick riktigt trevliga paket. Mamma blev jätte lycklig över sin klocka :D Så då blev jag glad :)
Får se vad som händer ikväll. Sara snackade om att gå ut, men har en käsnal av att det inte blir något utav den saken. Vill nog men får se hur det blir.
på fredag ska jag iaf gå och shoppa efter jobbet tror jag :D Nu när man fått lite extra pengar att handla jeans för :)


Jualfton i morgon :D

Hur gör du när du köper julkalppar till dina nära och kära?
Köper du det mest exlusiva du kan få tag i för att bräcka de andra? Eller köper du det du frågat dom vill ha? eller är det faktiskt så att du köper det du tror dom vill ha?
Vissa köper bara om de hittar något som verkligen passar dne personen och går runt i fleras timmar medans andra tar allt i samma affär.
Jag tycker det är svårt. Jag har frågat och tänkt och gått runt och allt vad det nu är :P man vill hitta de bästa julklapparna. Jag förstår mig inte de personerna som bara köper något för att det är dyrt. Om man ska köpa en mössa köp en SNYGG inte ett märke.. det är min åsikt så alla får ju göra som de vill.
Jag har hittat en jätte fin klocka till mig själv :) har dock inte råd att köpa den nu, så det blir nog i januari då jag kommer få en hel drös med pengar :D
I morgon är det julafton. En mysig dag :) man äter god mat, umågs med folk som man bryr sig om och dessutom får man paket :D HELT underbart :D
Var och skulle julhandla lite med Poja idag. han hade med sig sin vän :) Jag tittade dock inte på något då jag inte kände mig så bekväm att dra runt dom i massa affärer i jakt på Saras present. Då hon förstörde den :P
Hur som helst, det var rätt roligt och höra de prata om vilka juklappar de skulle köpa och varför och lite sånt :P Förstår inte varför killar finner det så svårt att hitat julklappar till tjejer. Vi har ju hur mycket som helst man kan köpa. Fast det ska ju vara något som passar :)

Tjer verkar köpa saker de vill killarna ska ha medan killarna köper det de tror tjejerna vill ha.


Julafton om 2 dagar! :D

Finns det något godare än knäck och småkakor? det är ju så fruktansvärt gott! :D
är hemma nu iaf, skönt att få handeln överstökad :) Dock måste jag träffa honom i morgon.. urk.
Ibland vill jag bara vara hjärtllös asså :P Skulle vara så mycket enklare då :)
nej nu är jag super duper trött. Läggdags nu kanske? :)

Idag :)

Idag ahr jag jobbat, likaså igår. är helt slut. Har varit på jobbet i 10 timmar idag. var roligt att jobba med Elina idag, dagen gick rätt fort tyckte jag :)
Som det ser ut nu ska jag jobba i morgon på julafton och annandag jul :D Woohoo! Skönt att få lite extra pengar :)
I morgon så är jag tvingad att träffa min far. Jag vill verkligen INTE! Sen så ska jag träffa Poja efter tror jag :) vi ska julshoppa :D Så får väl lugna ner mig med honom sen eftersom jag antagligen kommer tycka det är skitjobbigt. Det bästa vore om Poja kunde vara med hela tiden så att min far inte säger någonting.
Nej nu ska jag gå och handla julklapp till en person som inte förtjänar det! Min far.. USCH!!

Piercad :)

Vet ni vad jag har gjort? Jag har piercat bröstvårtan. Träffade Sara på stan idag efter att jag hade mött Elina och varit  på jobbet en stund för att kolla allt och så. ja då sa sara såhär: Om du gör det nu så betalar jag den. Jaha då bar det av till gamla stan för att pierca mig. Först jag höll på att banga ur. Var så himla nervös. Så när jag satt där så bah: nej nu åker vi hem sara nu vill jag inte längre. fast jag satt ju kvar i stolen. Sen när nålen kom igenom sp skrek jag nog så högt att hela gamla stan hörde mig. Så fick jag sympati ont i andra bröstvårtan med. Det gjorde så jävla ont! Fast nu har jag klarat det och Mamma och bernt har hållt på och jävlas hela kvällen. Första mamma sa var typ" jaha då ahr du gjort det då akn du ta ur den" Och Bernt sa något i stil med att han inte förstod vad det skulle vara bra för och sedan har han hållt på och jävlas hela kvällen :P På percingstudion så passade även sara på att byta stav i naveln då hennes var för kort :P
Måste bara rekomendera det stället! han är duktig och billig. Kan dock inte svenska utan engelska och Spanska fast det finns en tjej som jobbar i kassan där som pratar flytande svenska så hon översätter om det är problem med engelska språket. Min piercing kostade 300 och på east street kostar det 570 med stav tror jag det var eller 660. Vet inte riktigt.
Jag har köpt min mammas julklapp idag :) Hittade en klocka till mig när vi var inne i stan. SÅÅÅÅ jävla snygg! Hjälp, måste bara ha den asså! Får se hur mycket pengar jag har kvar efter jag betalat hyran och lite sånt där :) Lär ju vara luspank och sen sten rik i jauari i stället :)
Så nu måste jag köpa en till sara med då hon förstörde min julklapp. Kan berätta mer om det sen för annars fattade hon vad jag skulle köpa. Eftersom hon läser här ibland :P
sara skulle titta på juklappar hade hon tänkt idag. Det slutade med att hon köpte ett par fårskinnstofflor och två par chinos :P hahah.
nej nu måste jag typ sova. Ska upp tidigt då jag börjar jobba klockan 8 i morgon.


Sitter på tåget just nu.

så sitter man på tåget. Det är ca 25 minuter förenat. Vilket känns som att man ska ta det för givt nu förtiden då det har varit förseningar senaste tiden jag åkt.
Får se om jag orkar åka till Alby och träffa Sara, problemet är att jag saknat min mamma så pas smycket och Sara så vet inte hur jag ska göra. Mamma lär antagligen gå och lägga sig på en gång så kan lika gärna åka till Alby då :) Men får se om jag orkar :)
Idag hade vi redovisning. Är skönt att alla prov och inlämningsuppgifter är slut för i år. Så nästa år blir det nya tag fast blir till att plugga på lovet. Fast får se om det blir så :P Brukar ALLTID säga så sen så blir det nästan ALDRIG av :P

Kommer sakna skåningen Katta :) Ska ringa henne under lovet och terra henne :P Super gulliga Katta :) fast hon är inte den enda jag kommer sakna.
Camilla hade sin sista dag idag, är det fel att jubla av glädje? Jag gillar verkligen inte henne och fattar inte hur man kan välja att jobba på fabrik ist för att att hålla på med bageri :D Fast alla kan ju inte ha samma intresse. Jag tycker bara synd om den bruden asså.

Tåget skakar så man blir ju åksjuk :(

Hemlängtan :)

Jag är trött. Det är inte ett dugg roligt när väckarklockan ringer. Känns nästan som att jag har grus i ögonen, bara för att jag är trött.
Det blev rätt sent igår. Jag gick ifrån Clara kl 22.25 typ sedan blev det ju inte att gå och lägga sig på en gång. Satt uppe en stund vid datorn tills jag verkligen var jätte trött.
Åh nu börjar det pirra och ha sig i min kropp :) För i  morgon åker jag hem!!! :D
Schemat hemma i stockholm skulle bli väldigt väldigt lugnt trodde jag. Ack så fel jag har. Som det ser ut just nu ska jag jobba några dagar i veckan. Vilket jag tycker är rätt skönt då man får lite extra pengar :) Eftersom att jag ska jobba i ett konsum bageri där man får pengarna den 15e så är det ju helt perfekt :D hinner typ vara nere en vecka i Kristianstad och sen få mina money :D Fast jag ska se hur det går på söndag. Går det bra så ska jag även jobba på julafton.

Piercing funderingar

Tror inte att det har gått en enda dag den senaste tiden som jag inte tänkt på om jag ska perca mig eller inte. Ja för er som inte vet så är jag otroligt rädd för nålar och undviker att göra illa mig så mycket som möjligt. Kan väl nästan säga att jag är lite rädd för att göra illa mig vilket inte är så jävla bra kanske. Jag vill i alla fall ha en piercing :9 Så hoppa spå att kunna göra den i sthlm när jag är där uppe :) fast jag kanske bangar ur? Blir lite nervös bara jag tänker på det :P

Arbetet klart :)

Idag har varit en rolig dag :) Vi har gjort tryffel idag och fyllt tryffeln vi gjorde i chokladskal :) Mina smaker jag gjorde är apelsin och hallon :) de blev gudomligt goda :) Hoppas på att man får ta lite utav allas :) Eller ja utav de man vill :) När alla tagit de dom vill ha själva :)
Så just nu sitter jag hos Clara, hon städar och jag sitter vid min dator :P Tog med den hit då hon hjälpte mig med arbetet :) Super söta Clara :) Var verkligen jätte skönt att få hjälp! Jag som är så dålig att ta tag i saker när det gäller den teoretiska biten. Så behöver någon om sitter med mig och hjälper mig lugna ner mig så pass mycket att jag kan ta tag i det hela då jag oftast kan tycka att det känns lite jobbigt och skiter i det. Nej fel ordval men jag engagerar mig inte. Så det är bra att jag kan få hjälp på :) Så är riktigt nöjd :D
I mrgon ska jag gå till doktorn :D Ska bli riktigt skönt att få det överstökat :)
Sedan på fredag åker jag hem till mamma och de övriga uppe i sthlm :D Wooohooooo!

Ky läggs ner

Det känns som att mitt hjärta har gått i tusen bitar. Jag är upprörd, jag  är arg och väldigt ledsen. Idag kom nyheten till mig. Eller nyhet ska väl vara något positivt. Det är inte det här. Ky utbildningen ska läggas ner. Inom bageri och konditori. Så min kull är den sista. Vilket jag tyker är otroligt tråkigt då de som är yngre än mig aldrig komemr få chansen att gå KY och de som är i min ålder eller äldre som ville vänta ett år eller två. Det är inte ett dugg roligt och något måste det ifnnas att göra.

Bara 4 dagar kvar :)

Pratade med Elina för bara någon minut sedan. Min gamla chef har fått allvarliga brändskador så nu på söndag ska jag jobba eftersom Elina står själv i bageriet och har jobbat 8 dagar nu. Så på söndag så sa jag att jag kunde hoppa in så hon iaf kan få sova ut :)
Ska bli skönt att tjäna lite pengar iaf :9 Det är kanske inte så mycket med några hundra lappar blir det ju :) Sen får man väl se om jag ska hoppa in någon dag efter det och hjälpa till.
Idag så har det gått rätt bra. Är klar med frågorna till mitt företag på entreprenörskapen. Så nu ska jag bara skriva klart mitt arbete om fett :) Ska bli så skönt när det är klart sen :)
Hade brunch idag, har ätit så att jag har ont i magen :P Idag blev det pajer och lasagner :) Mumsigt värre :) Så då slipper man laga mat idag :) Vilket jag tycker är skönt då jag håller på och tömma frysen, har precis så jag klarar mig den här veckan då :) wohoo :) Känns så dumt att köpa ny mat som  jag inte kommer hinna äta upp, så kan lika gärna äta upp det jag har i frysen :)
Känns riktigt skönt att få åka hem på fredag :) Få sova hemma hos mamma :) Äta frulle med mamma :D Träffa vänner. Fast det blir nog efter helgen då jag ska hoppa in ist för Elina på söndag. Ska ju möta Elina på lördagen så vi kan gå igenom allt med :) Tycker det är roligt att hon ringde :)
Igår när jag satt och pratade i telefonen med K så kom vi fram till att jag gillar att prata i telefonen och inte han. Så sa han något till mig som stämde så jävla bra. Han ska anpassa sig men inte jag? Det är inte schysst. Kom på att det är verkligen jag i ett nötskal. Är så jävla rädd att anpassa mig och tycker därför inte om det men kräver att alla ska anpassa mig efter mig. Fast ja det är väl mest när det kommer till killar och förhållande och allt sånt där.
Varför kan man inte tycka om alla människor? Skulle underlätta så mycket då :)

Svenska läkarvården

Jag blir så trött på den svenska läkarvården!! Kan den ens kallas läkarvård? Jag har haft utslag nu i 2 månader som kliat så mycket att det känns nästan som vattkoppor. Vad gör doktorn? Jo han tar på dem med tummen och skriver ut en antibiotikakur som gjorde saken värre då han vägrade ta blod prov eller någonting! Svenska sjukvården ahr blivit ett ställe för folk att sitta på sina feta arslen och göra nada. En tjej i min väskapskrets är allergisk mot en hel del saker men har inte fått någon hjälp för det, hon ahr aldrig fått tagit några tester på vad hon är allergisk mot eller ens fått det uppskrivet i sina journalen, för nej det går ju inte när hon inte gjort ngt test. Fast de vägrar ju att testa henne. Jag gick dit en gång då jag hade svårt att andas, har gått till olika läkare ca 3-5 gånger och alla har givit olika dignos. En gav mig asma medicin den andra sa att mina lungor var utmärkta den tredje tyckte jag borde slappna av mer medan den andra inte hittade något fel alls. Så hittar de sin läkarlicens i flingpaketet eller kanske i julkalendern? Läkarna är väl till för att hjälpa? Inte göra så att vi kan dö förtidigt? För ja det är ju faktiskt så att läkarna verkar inte vilja hjälpa. De har makten i sina händer. Ändå så gör de ingenting. Måste man vara mångmiljonär för att få ngn hjälp?

Svenska sjukvården blir bara värre och värre för varje dag som går.


Jag vill ha en hund! :)

Jag vill ha en hund!!! De är så söt och gosiga :D Vill verkligen ha en liten hund :) Det ska jag nog skaffa när jag flyttar hem till sthlm :)
ffast helst ksulle jag vilja ha en nu :D men får vänta minst 6 månader till :(

5 dagar kvar :)

I have try but I dont like the girl! Vissa människor går en mer eller mindre på nererna ibland. Vissa gillar man inte alls.
Ska bli skönt att få åka hem till sthlm om 5 dagar :) Längtar som fan! Ska bli så skönt :D Sen är det ju inte långt kvar till jul heller :)
Det är rätt mycket som händer den här veckan. Idag ha Clara konsert men ska inte gå då jag har åkt på en förkylning och kroppen är helt seg. På tisdag ska vi tydligen äta hamburgare och mos hemma hos Mina tror jag det var. Vet inte om jag ska dit heller, måste verkligen plugga. Sedan på torsdag så ska jag tiill läkaren pga mina utslag jag haft i ca 2 månader nu, så den här gången ska jag gå till en hudspecialist. Hoppas givetvis på bra resultat. Alltså att jag får svar på vad det är som kliar så dant.
Sen på fredag åker jag hem :D Under veckan så måste jag även plugga så jag blir klar med det här arbetet om fett som vi har. Jag är så trött på sånt här nu att det inte är klokt. Börjar kanske bli lite skoltrött?


sweet childhood

Satt precis och läste Haris blogg. Han hade skrivit ett inlägg om ett barndomsminne som ploppat upp under en reklam. Så på en gång ploppade det upp en hel rad med minnen. Tyvärr så kommer jag inte ihåg allt för mycke ti tidig ålder. har väl mest hört och eftersom min far inte är att lita på så vet jag inte om det stämmer.
Fast ett starkt minne jag har var när mamma slängde julbocken i pappas huvud! Kommer ALDRIG glömma det! Min far ärr inte så händig av sig. Han har tummen mitt i handen helt enkelt. Så hade vi en plastgran eftersom jag var liten och mamma hatar att det barrar så fruktansvärt. jag avr väl ca 3 år. Pappa satt på golvet bakom soffan och försökte sätta ihop julgranen. Det gick inte så bra och mamma blir så uppstressad vid jul. Så hon blev så sur att hon tar tag i julbocken och drämmer till pappa i huvudet och säger något med "din inkompetentakarljävel". Så det fick hela min släkt veta på julafton när de kom. ja ni vet hur små barn är : Vet ni vad min mamma gjorde? Hon slog pappa med julbocken.
Ett minne att dela med sig såhär i jultider då det säkerligen är stressade familjer överallt.

förkylningstider

jag tror jag har åkt på en förkylning. Näsan rinner som självaste niagrafallet, jag känner mig trött hela tiden och jag har ont i halsen. Fast det får väl lov att bryta ut sen ngn gång helst inte alls men om det nu ska bli en ordenligförkylning vill jag inte ha det nästa vecka då jag ska åka tåg upp till sthlm.
Fan vad det retar mig att jag har glömt bort halva min uppgift jag ska skriva om! Bläää blää bläää.. Jag måste verkligen börja ta tag i sånt här lite bättre. fast känns som att man inte har tid för ngn ting här nere. Man går till skolan, går hem ifrån skolan äter mat och har ca en timme till två timmar för sig själv. Sen ska det göras läxor (som jag absolut inte är van att göra då vi knappt hade några alls i gymansiet och de vi hade gjorde jag mycket sällan :P) och annat grejs.
Annars idag har jag väl bara varit i skolan, var så trött när jag kom hem att jag gick och la mig en timme. var riktigt skönt faktiskt :)
Måste ta med mig mitt julkort i morgon som jag ska skicka till min praktikplats då jag inte har någon bläckpenna hemma. Sedan lägga det på brevlådan.
I mrogon ska vi även äta julbord i skolan har vi besämmt några st. Då skolan har julbord så då ska vi alla köpa lunch :D
 Bjuder på den här tårtan idag som var min första moussetårta jag gjorde :D


Som en smäll i huvudet

Plötsligt slog det mig. Jag kan det här! Jag kom in. Fattar ni? Jag kom in på gesällen. Jag som var så nervös. Jag som var beredd på att lämna detta yrke om jag inte kom in. Varje gång jag tvivlar på mig själv så så här i efterhand så fatta jag. Vi har alla upp och ned gångar. Jag har flyttat ner till skåne. Jag som förut inte ens tvättade själv. Jag som knappt gick i skolan i högstadiet. Jag som bara brydde mig om utseende halva gymnasietiden. Jag har faktiskt lyckats med någonting! Jag är faktiskt bra på det jag gör. Kollar man tillbaka på de man gick i gymnasiet med, högstadiet med och tillochmed mellanstadiet så har man kommit en bit längre än de flesta. För jag är bara 19 år och redan hittat rätt. Jag älskar det jag gör. Jag ska verkligen skatta mig lycklig. Visst att jag biland känner nej nu ger jag upp! Men jag skulle nog aldrig vilja överge det. Ibland vill jag bara jobba på en klädesaffär. men jag skulle faktiskt vilja jobba i kassan på ett café så jag lär mig det med. Jag skulle vilja jobba inom kallkök med men jag gilla mer att baka :)

Urk

Jävlar vad jag är sötsuge och det enda jag har är torkade aprikoser jag brukar ha till gröten. Så det är jag lite halvdeprimerad över :p fast likabra att inte käka ngt onyttigt. Har ju gått upp i vikt runt lår och rumpa har jag märkt. Skräckupplevelse idag på H&M, gick in där för att prova jeans. Jag som länge varit en 26a i byxor har nu svårt att få på mig 27or :S FY bubbland säger jag bara! Fast hitils har ingen klagat iaf :) HAHHA
Nästa fredag åker jag hem till mamma så när jag avr i stan idag för att fixa ett julkort där jag ville ha en bild på. Alltså fixade det på Air calls. Så passade jag även på att  hämta ut mina tågbiljetter, kika i affärer då även incidenten med jeansen hände.
Nej snart ska jag nog gå ut i köket och bre mig en macka samt ringa mamma tror jag :)
 Jag MÅSTE verkligen öva på att pikera. Som ni ser. Tårtan gjordes i somras på Konsum Gröndal. Det var två st som gift sig som ville ha 3 st tårtor med Deras namn på.

En riktigt härlig dag!

Idag hade vi besök utav säkert en utav sveriges duktigaste marsipan skulptör OM han nu inte är sveriges bästa. Han berättade hur han gjorde, visade oss olika figurer som vi sedan skulle göra. Ja det var riktgit roligt. Jag hade så klart kameran i beredskap så det togs även en hel del foton utav det jag gjorde :) Jag är riktigt stolt över mig själv. Efter dagen var slut så hade jag mitt omdömesamtal med Göran. Jag har Vg där. Är så otroligt nöjd men han sa det att jag måste börja tro på mig själv. Jag vet ju det själv att säger ngn åh vad duktig du är så säger jag tack rent automatiskt men tycker det kanske inte alltid själv. Vi pratade en rätt bra stund vilket var bra då jag fick säga vad jag tyckte om vissa elever. Att det tex känns piss att jag som var så jävla nervös klarade mig igenom detta och kom in på en plats som inte var reserv. Så finns det folk som går och ABSOLUT inte vill det här i våran klass där det BARA kommer in 16 elever och så har de tagit upp en plats som någon annan var så mycket mer värda. Sånt gnager på mig. jag är överlycklig att jag kom in även om jag vissa dagar bara vill hem till mamma.
Efter det följde Mina med mig hem sockersöta Mina satt och väntade på mig i korridoren efter mitt samtal med Göran. Vi käkade mjölk och flingor snackade om lite allt möjligt mest om hur idiotiska killar är, det ämnet verkar aldrig ta slut. Verkar finnas för mycket att säga :P Så skärpning killar! Bli bättre människor. Efter det gick vi till friskis och svettis, där mötte vi upp Helen och hade sen Ki yoga. Det var faktiskt riktigt skönt. Jag vill gärna gå fler gånger. Så nästa år ska jag och mina fixa våra cyklar som båda har punktering så vi kan cykla hem efter träningen ist.
Försökte mig även på fiskpinnar men det gick inte vidare bra alls. Så har iaf gjrot två matlådor till i morgon ifall vi ska träna på F&S imorgon igen :) fast eftersom vi ska till stan innan så ska vi ha med oss en extra matlåda som bara går att värma upp, annars så äter jag den i övermorgon till lunch ;)
Mina marsipan figurer jag gjorde idag.
 Jag i bagerikläder. är dock lite glansig i ansiktet.

Nu är julmarknaden över för våran del.

Så där nu är julmarknaden slut. Skönt är det. Det ar en bra uppleelse att se hur folk blir. Att man på något sätt lär sig ta emot kunder. Ja det var både negatit och positivt helt enkelt.
Nu är det inte långt kar tills julloet. Känner att jag erkligen behöer få komma hem till mamma och alla de andra där hemma.
Ja sen har man väl inte gjort så mycket annat än att stå på själva julmarknaden idag. Ätit mat och glott på tvn :P
Ska bli intresssant att se hur mycket vi har tjänat efter alla utgifter.

Julmarknad idag med

Vem i hela friden ringer någon innan kl 9 på en söndag?! Det hände iaf mig. Numret som ringde är utländskt fast md svensk telefonsvarare. Ja ni vet: Numret har ingen abonenent eller är avstängd just nu.
Så jag gjorde mitt bässta för att somna om, skulle ju inte upp fören halv tolv. Ja det gick väl sådär vaknade runt kl 10 och var as trött men kunde bara inte somna om. Så jag låg i sängen ett bra tag innan jag gick upp. Så nu sitter jag här och klockan är kvart i tolv. Jag har duschat, haft ansiktsmasken på mig :) Ätit halva min frukost. Sedan så sitter Jonathan och skrattar hysteriskt. Ärligt talat låter det förjävligt. Så om en timme ska jag gå ner till stan så ska väl äta upp min frukost och bara ligga här och slöa tills typ halv ett och sedan fixa det sista för att sedan röra mig :)
Hoppas på bättre försäljning idag. Dubbla än vad vi sålde för igår skulle vara det bästa :) Så det tycker jag vi hoppas på :) helst mer :P

Trötter

jag är så trött att ögonlocken hänger. Jag åkte ju bussen in till stan idag så att jag var där till halv två. Ja du, vi sålde väl sådär. Det blir ju inget klirr i kassan direkt. Sedan fick jag den där super idén att vi tjejer ska gå och käka pizza efteråt. SÅ jag och Linda samt jonathan åkte först till skolan för att fixa lit emen eftersom jag och linda tog bussen så var vi framme när Diana,Rickard och Jonathan redan var klara så vi gick till pizzerian för att vänta på de andra. Ja du vi gick väl därifrån runt halv nio sne begav sig jag,Clara,Crille och Jennifer samt Jens till biljarden Linda och Mina nekade. Jag ahde det riktigt trevligt :9 Var roligt att umgås med Linda sådär after school ;) Så nu ligger jag här i sängen, är helt slut. Kom precis på att jag fortfarande har tvätt kvar i tvättstugan. Aja får väl hämta det i morgon :) Måste vekrligen sova snart.

Your so damn beautiful

Så har man provat på bovetegröt nu då. Blev rätt så besviken. Slemmigt och smaklöst. Tur att jag hade skivat ner torkade aprikoser.
Idag är det julmarknad. Ska börja sminka mig om någon timme och sen röra mig emot stan. Vet inte om jag ska hämta mina tågbiljetter idag eller skita i det. Får väl se hur det blir med den saken.

When tears falls

Jag har gömt mig bakom dig. Jag har gömt mina misstag bakom dina. Jag har svurit över dig då jag gjort exakt likadant själv. Jag har gråtit mig till sömns för det allra minsta. jag har valt att falla tillbaka på det som är tryggt istället för att stå på egna ben. Jag har gjort alla dessa val själv. Jag själv valde att gå tillbaka trots mina närmaste skakade på huvudet och verkligen pratade med mig om det. Jag höll för öronen och lyssnade inte. Jag har försvarat dig fast jag kanske borde försvara mig själv. Jag har försvarat dina misstag och vänt dom till mina egna. Jag har vänt mina misstag till dina. Jag har levt i mina drömmarsvärld och drömt att allt ska bli bättre när det inte blivit så. Jag ahr stått där och fått alla elaka orden fallandes över mig. Jag stod kvar. Kände aldrig att jag borde vara värd bättre, även om man säger det till sig själv. För hade jag inte gjort fel själv? Eller kunde mina felande mätas med hans?
Kanske är det bra för mig att bo i en ny stad? Jag blir sårad när folk säger : Hur ska det gå när du flyttar hemifrån själv? JAG har flyttat hemifrån. Jag bor inte hos mamma nu. Hon betalar INTE min hyra,mat eller liknande. Så sluta, sluta säg när du blir äldre så ser du klart. Jag är 19, sluta säg att jag blir klokare när jag är äldre. Jag gör mitt bästa. Jag har verkligen bott i en skyddad verkstad. Gör det mig till en mindre värdig person? Är det det folk vill ha sagt? Att jag är inte lika mycket värd för att jag int ejobbat sen jag var 14? För att jag int ebehövt tvätta själv? För att jag inte lagat mat en gång i veckan hemma? Är jag en sämre person då?
NEJ de är jag faktiskt inte. Jag är lika mycket värd som du bara det att du kanske var mera mogen? Alla går vi genom olika stadier här i livet i olika tidpunkter.


=)

Du är 60 mil ifrån men ändå så nära.

Mörkret faller

Lampan är släckt, serie avsnitten jag tittat på är slut, jag har ätit mat, tvätten är färdigtvättad och upphängd. Det är mörkt ute nu. Fast klockan är snart halv nio. Det får mig att längta till stockholm. Då hela staden tänds när mörkret faller och det pirrar till i magen på mig som när man är förälskad. När man står där vi busshållsplatsen med vantar och mössa på. Trots vantarna fryser man om händerna ändå. Mössan gör så att håret faller platt men trots det är jag alltid lika lycklig när mörkret faller i stockholm och gatulycktorna tänds. Man står där vid bussen och man vet att den är försenad, säkerligen åkt ner i något dike på vägen från hemmesta eller så är det bara mycket folk. Ja det är där jag känner mig hemma.

Hur lyckades jag med det?!

Vette sjutton hur jag lyckades få det inlägget innan med stora bokstäver när jag skrev med små. intressant.

Torsdag

Ja så nu börjar det att närma sig, julmarknaden här i Kristianstad. Vi i klassen har hållt på att baka för fullt om jag får säga mitt. Visst det har väl inte varit värsta stressigt men det har varit ett väldigt kaos. Vem ska göra vad? Vad ska göras? hur mycket ska göras? Ja massa sånt där. Så nu är det iaf torsdag. Vi är klara med allt bakande till julmarknaden. Känns riktigt skönt. har inte kännt att jag fått något ordentligt gjort på ett tag. Så ska kännas skönt nästa vecka när vi åter går till det "normala". Idag fick vi reda på omdömena. Jag fick ett starkt G. ja det känsn ju rätt sådär fast ändå mot förväntningarna. Jag är ju vääääldigt virrig. Har svårt att planera mig dag. Så Kajsa ska väl försöka hjälpa mig att komma igång att planera min dag bättre. Jag har ju kunnat det förut. Jag gjorde ju det på helgerna där jag jobabde extra under sista året i gymnasiumet. Nu vet jag inte riktigt vad som har hänt. Känns ändå skönt att få på papper vad man ska tänka mer på.
Annars så har väl inegt märkvärdigt hänt idag. Har pluggat inför omrpovet idag. Pratat med sara och mamma i telefonen. Lagat mat. Ja det vanliga typ. Inte för att jag pratar så ofta med sara i telefonen. Blir mest via datorn och sms.
Så snart har jag pluggat klart. JIPPIE! Ska nog gå upp en timme extra i morgon och plugga mer. Känner att jag nog behöver sova snart. Vill verkligen få bra på provet i morgon.
Snart är det inte långt kvar tills jag åker till stockholm. Ska känans skönt att fira jul hemma, handla på mellandagsrean ( det är typ tradition även om man aldrig hittar något ) fira nyår och lite sånt där smått och gott :)
Mina favorit jeans har gått sönder!! Ett BIG NO NO! Så nu måste jag bara köpe nya jeans. har gått och dragit på det så nu har jag knappt några byxor att ha på mig. de andra har gått och blivit försmå över rumpan. Ja mina favorit jeans är väl egentligen de med lite för små :P Men I JUST LOOOOOVE THEM! Så när pengarna rullar in denna månad ska jag köpa nya jenas. hahah bra där, 4 december och ajg längtar redan tills pengarna ska komma igen! Väldigt väldigt bra utav mig.


Förbaskade människa

Idag har jag haft en glad dag, även om mitt inlägg innan detta inte alls låtit glatt. Var väl mest tvungen att förklara mig. Förklara mig är kanske fel ordval men saker och ting här i livet går ju inte alltid åt det hållet man vill.
Hjälp vad jag saknar min mamma!
Idag var det faktiskt inte den glada munnen hela tiden ( som läraren Åke jämt tragglar om:P) utan fy fasiken vad trött jag blir!! Så här är det: vi är 16 elever i min klass. 16 stycken kommer in på Ky utbildningen i krisitanstad varje år. Min inriktning vill säga. DÅ är det en jävla brud som skiter totalt i det. Jag fattar det inte. Jag har flyttat 60 mil hemifrån för att gå den här linjen. Vissa dagar känns det väl mindre roligt men i mitt fall så är det så med allt. Fast det här är nog det enda jag verkligen kan känna lycko känsla med. Kan bli kanon glad av att bara göra lussekatter lixom. Låter helt galet men så är det. Iaf, så en tjej i klassen har tydligen magsår. Vilket jag inte visste och även om jag vetat det inte skulle tagit det på så stort allvar när det gäller henne. Så ber jag henne hjälpa Jonathan med att lägga upp degen på bordet. Vet ni vad jag får till svar? Nej jag har magsår så jag får inte böja mig ner. Lilla människa, hur gör du när du sätter på dig skorna? Klär på dig på morgonen och andra vardagliga sysslor? En kille i vår klass har kroniskt magsår, visst fan böjer han sig ner i degblandaren ändå för att hjälpa till? det roliga var att kl 10.15 sa hon: jag ska bara gå på toa jag kommer snart, kl 13.30 började Åkes lektion och då var hon inte tillbaka. Jag blir riktigt upprörd över detta. För det finns folk som skulle kunna göra mycket för att komma in så får hon platsen? Hon som går med långa naglar och nagellack. hon som inte bryr sig en skit om det här yrket har tagit en annans plats. VARFÖR?!
Fast sedan så gick jag och Clara och handlade efter dagens slut. Var ju tvungen att fylla på kylen och frysen nu när man inte bor hemam hos mamma och det fylls på hela tiden. Utan nu är det ju man själv som får göra det. har märkt att jag blivit värsta bulltanten typ. Alltså jag köper nästan inget halvfabrikat längre. Jag gör mina egna köttbulalr själv och mina egna fiskpinanr och allt vad det nu är :) Min mamma skulel bli ritkgit stolt över mig om hon såg mig nu :) fast det vet jag redan att hon är. Ingen i min släkt trodde nog att jag skulle klara mig själv utan min mamma i en annan stad.
Nej nu är det dags för sängen. Min nya älskade säng :D Käns dock lite stor nu fast det bara är en 90 säng. Ska bara plugga lite först. Vill verkligen få ritkgit bra poäng på mitt omprov på fredag.
Måste ta mig in till stan ngn dag för att fixa min egna marknadsföringsuppgift. Ska skicka ett julkort till min praktik. Funderar även på att skicka till till de praktikplatserna i småland. Som jag hade i trean. För det var väl tack vare dom som jag fick perspektiv på saker och ting.



Det svider

Det svider fortfarand eoch klart det gör ont. Det är inte alltid lätt att gå vidare. Fast jag vet ju att nu har jag stått här med facit i handen så många gånger. Jag vet att du var idiot, jag var en idiot och vårat såkallde förhållande var bara idioti. fast klart jag blir irriterad när folk säger att han behandlar sin nya med mer respekt och kärlek, vadå är det mitt fel då elelr? Eller vad är det ni snacka om? Är det mitt fel varje gång han skrikit på mig utan anlending, varje gång han avbokade saker eller vägrade göra upp planer? NEJ det är det INTE. Så varför ens säga så idiotiska saker? jag kan inte ändra något nu. Det är väl egentligen bara bra om han mår bra? För uppenbarligen gjorde han aldrig det med mig, aknske hade jag för höga krav? kanske förväntade jag mig för mycket och hade fel verklighets bild. Fast jag vill faktiskt INTE ha en kille so kör bil/motorcykel utan bil, bor hemma fast man ska fylla 23, pengarna är slut varje 15e. Han kommer springa varje gången en poalre ringer fast ni bestämt sedan veckor tillbaka. Så jävlar vilket kap alltså. Jag har haft det så fram och tillbaka i 1½ år. Han är en go kille men han tog mig för givet. Jag tog han för givet och allt blev bara fel. Redan från början var allt fel.
Så jag tar varje dag i taget. Jag känner mig lite gladare vissa dagar och andra dagar är det mer jobbigt. Fast att jag mår dåligt har ju inte allas bara med Alden att göra. Tvärtom.

Saknar Sara

Pratade med Sara idag. Söta söta sara. Fan vad jobbigt det är utan henne. Ibland så kan jag bli så jävla arg på henne att hornen växer ut och jag vill bara slå något i väggen. Men anledningen tilla tt jag blir så arg är ju för att jag bryr mig om henne. Jag har hittat PERFEKTA julklappen till henne, nu tänker ni : aha säkert kläder eller skor eller liknande. Nej det köper hon så mycket själv nu. Det ska bli något som passar henne PERFEKT, som handen i handsken. Så fort jag såg något liknande så bah: Det där ska jag ge. Det ska bli 3 olika saker fast i samma genre. Ska skriva ut sen vad jag ska ge :D Kan inte skriva ut det innan då Sara säkert komemr läsa det :P
Emelie är förresten i Norge hos Kåre :D De är tydligen rätt kära i varandra de två :) Supergulligt :D Emelie och jag träffade ju Kåre och hans två kompisar Tore och Kjetil i Kroatien när vi var där i somras :)
Har bestämt mig för att inte åka dit nästa år. Inte pga att Aldens familj brukar åka dit utan för att jag vill åka till Italien eller New York eller något sånt ställe :) Har trots allt varit där två år irad. Var super trevligt att åka med Emelie :) Skönt att åka utan föräldrar :)

Irriterande objekt i vardagen

Usch vad tradigt, här har jag ätit antibiotika för utslag, har det hjälp? NEJ! Så nästa måndag lär jag får ringa dit igen.. Roligt värre. Då har jag alltså betalat för en medicin som inte hjälpt det minsta. Det kan ju verkligen inte vara bra för kroppen att äta för mycket medicin heller. Då blir det ju mer att man äter för förebyggande syfte. Att äta antibiotika fö frebyggande syfte har jag varken råd elelr lust med. Känns som att jag vill lägga mina pengar på lite roligare saker :) Nu har jag ju bestämt vad jag ska köpa till min moster och min mamma med :D Så det är nice :)
Måste ta mig ner till stan någon gång och hämta min tågbiljett med, fast kan lika gärna hämta den nästa vecka om det blir för tajt denna.
Har ju omprov på fredag som jag ska plugga till. Sedan är det ju julmarknadsbaket som ska bli klart. Så det kanske drar ut på tiden.
HAHAH höll på att skratta ihjäl mig idag! En tjej i min klass har haft pojkvän sen ettan i gymnasiet så igår så satt de i soffan så han bah: Du ser lite varm ut, ska du inte ta av dig tröjan? HAHAHAH hon hade typ skrattat ihjäl sig och typ mobbat honom hela kvällen! Fy vad roligt det var :)
Jonathan håller på att städa hela studentkorridoren nu. Har nog aldrig sett honom städa SÅ mycket, typ dragit ur alll skit från alla skåp och lådor, gått ner med sopporna och nu ska han snart moppa golvet tror jag för han håller på att dammsuga för fullt :P Ska bli kul att se sen när Tobias kommer stövla in med skorna. Jonathan kommer nog flippa galet mycket då! HAHAH. För enligt Jonathan själv så är jonathan riktigt pedant. Hitils har jag inte sett det men vi får väl se nu ;P
Blir så trött på Tobias och daniel!! För det första bygegr de berg i diskhon, sedan så ställer Tobias sina använda mjölk kartonger på diskbänken, de går båda två IN med skorna, de tar nästan aldrig ut sopporna. Listan kan göras lång. Tobias bara munhugger om man säger något. Så jävla jobbigt! Fattar inte avrför han ens ska bo i student korridor? bara för att han inte vill städa så ska vi gå emd hans skit runt och kring oss? Daniel däremot lånar bara saker utav en t ex : Bea har du en lök? Kan jag låna lite ketchup utav dig? Sånt bryr jag ig inte om, men enligt ida så bjuder han själv aldrig tillbaka.

Idag har alla som heter Beatrice och Beata namnsdag :D

Man är väl aldrig likadan i början? Han var världens goaste. Fast det betyder inte att han alltid kommer vara det, vilket han uppenbarligen inte var emot mig. Nej jag har ingen kontakt med hans familj längre. Man får väl helt enkelt hoppas att hon inte får stå ut med det jag fick.

Veckar klockan ringde kl sju i morse och jag ville verkligen inte stiga upp. Så vad gör man då? Jo stänger av den så klart :P Som tur var så ringde mamam några minuter efter 7 och sa grattis på namnsdagen och lite sånt där :) Så jag försov mig inte iaf. Min efterlängtade säng kom idag :D Den är SÅ mysig så :D Så nu ligger jag i nybäddade lakan haha. Mysigt värre.
Clara kom över och hjälpte mig med att skruva ihop benen :P Tog en stund, sne fattade vi hur man skulle göra, hahaha. Så idag har lixom inget speciellt hänt förutom att jag har namnsdag och att min nya säng anlände :D

Skivstångspasset var inte roligt

jaha då får han väl ha det då, förhoppningsvis behandlar han henne bra. Fast seriöst hur kan man mitt i allt ihop säga vill du vara kk? När han nu har flickvän?
Han har en lillasyster.
Och en sak, först var han player och nu har han flickvän. Jaha ja.. Nej du jag hänger inte med alls. Förhoppningsvis gör han det och att han inte gör som han gjorde mot mig. För ärligt talat nog för att jag kanske ville ha kontakt med honom och för några veckor sedan var jag så jävla dum i huvudet att jag ville ha tillbaka honom. Fast nu? nehedu, HAN har gjort mig en stor tjänst med att bli tillsammans med en ny. Det tog bara lite tid att få mig att inse det. För han var absolut ingen bra pojkvän, tog sig själv i första rumemt och hans behov och hit och dit.

Hur som helst, idag var det skola som vanligt. hade brunchlekton som vi brukar ha på måndagar efter entreprenörskapen. Efter det gick jag hem hämtade trämnings kläderna och mötta Mina och Helen. Var på friskis och körde skivstångspass. SÅÅÅ tråkigt, nej jag ska nog gå på onsdag och köra cour bous. det var grymt roligt. fast vet att i morgon kommer jag säkerligen inte kunna gå för att jag lär ha sådan träningsvärk. Speciellt i mina små ben!!
Så nu när jag kom hem så hjälpa Mina och Jonathan mig först att bära ut sängen till hallen sen kom Clara och skuvade isär den och Jonathan och Clara bar ner den för trappan :D ja under hela förloppet så stod jag mest och tittade på faktiskt, har även dammsugit i mitt rum. Hjälp vad mycket damm det var bakom sängen.. Den har säkert stått där i flera år. USCH!! Alltså, i morgon kommer min nya säng! Så därför har det varit ett sånt bök med den där ruttna tegelklumpen som stod i mitt rum.
HAHAH, så idag så när jag var på väg hem från skolan för att hämta gymkläderna så pratade jag med Kenny i telen, stackarn var ju helt slut!! fast jag babblade på som vanligt :) jag tycke rju att han ska träna på friskis md mig i sthlm :) tror dock inte att han tycker det :P men det ska jag nog försöka ändra på! Hahahah ;)

idag ahr jag även tagit den första biten i min chokladkalender :D För er som ville veta det :P haha.


Ip adresser säger det mesta

hahahah SKÖNASTE! Lina som kommenterade mitt inlägg nyligen hon är den samme som skrev sina åsikter om Alden.. Funny bunny!

RSS 2.0