Trött så in i bomben

Att man kan vara så trött! Jag har varit sjukt trött flera veckor nu. Shit jag vill bara sova hela veckan ut. Ska bli skönt nu på onsdag, vet att alla kommer att supa arslet av sig, men tänker nog bara vara hemma, och sova. För det är något jag verkligen behöver för att klara mina studier. Nästa vecka har vi även praktiskt prov. Får se hur det går. jag hoppas att det går bra, och att jag inte kommer att stressa ihjäl mig.
Det var fint väder idag, efter skolan gick jag med amina på stan och letade student klänning med henne. Vi satt ihop förut. Det kommer aldrig bli så mer. Märks att vi glidit ifrån varandra som fan. Känns lixom knappt som att jag känner henne längre. Vilket är lite sorgligt. Vi avr verkligen super taighta. Fast människor förändras, ibland till det bättre ibland till det sämre. Fast i det här fallet var det ingen som förändrades vi bara kom för tätt inpå. Så kan det ju oxå bli ;P

Idag lördag

Kände ju att jag nästan hade feber igår, men gick till jobbet idag ändå :D så är väldigt stolt över mig själv. Jag jobbade visserligen bara 4 timmar idag, men det var det värt :D Körde lite degar och la bröd i montrarna. Sedan var det typ dags att gå hem ;P
Målet när jag jobbar själv är 6 timmar. Fast helst vill jag ner till 4-5. Men jag vet att jag är inte där ännu. Får se om jag ska jobba själv nästa helg. För vill verkligen stå på mina egna ben när det gäller bakningen. Asså att jag kan klara mig själv i bageriet. Nu vet jag inte riktigt om jag kan det. Eller jag vat att jag fortfarande blir väldigt stressad när jag ska jobba själv. Fast övning ger färdighet.
Just det jag skulle ju lägga in en bild på Emelie när hon blev sminkad hade jag tänkt. Eller när ena ögat är sminkat men inte det andra så att ni får se skillnaden. För den är verkligen stor ;P
image13
Bilden är inte så fin. Men ser ni skillnaden på ögat? Det är det högra ögat som är sminkat :D

Idag

Sitter här och väntar på att mama ska ringa så att jag kan ta bussen bort till mölnvik, där mamma är och handlar. Jag skulle egentligen följt med henne men känenr att jag börjar bli sjukt och har tyvärr ont i hela kroppen. Ska jobba i morgon och på söndag, sådet är viktigt att jag inte blir sjukt. Jobbet är viktigt för mig fastän mamma är ju förstås den viktigaste människia i mitt liv. Men jag åker ju som sagt till Kroatien, haha nu tänker ni säkert att det var ett jävla tjat om den resan. Jag längtar så jag håller på att bli tokig. Så pengar behövs ju :D Målet är att ha en hel bunt med fick pengar.
Gick på stan med Emelie idag :D Shit vad hon handlade mycket! Vi som känner henne vet att hon r ingen som går runt i affärer direkt. Om det nu inte är teknik affärer. Emelies inköp idag var smink och kläder. Vi gick in på ett ställe i stan som hjälpte Emelie att sminka henne, hon brukar inte ha smink så hon som jobbade där la en väldigt snygg make up på henne :D Shit vilka ögon hon fick! Så jag hoppas att hon är VÄLDIGT nöjd med sina inköp :D

En solig onsdag

Det fina vädret gör mig så lycklig. Känner att jag saknar kärlek nu. Vill ha ngn att mysa med i det här vårfina vädret. Jag vill ha någon att vara glad med och allt det andra som kommer till :D Men har verkligen inte träffat ngn än. Verkar ju vara oerhörtkräsen. Haha, vilket jag då inte tycker.
Nu är det ju SÅ mycket studentsnack, ska vi ha champagne frukost? Hur blir det med våran skiva? Vart är det egentligen vi ska vara? Att vi ska ha en skiva VET vi. Det är bara det att vi skulle vara på Berzelii och som ALLA typ vet, så har dem ju inget alkoholtillstånd =/ Sedan något jag finner VÄLDIGT lustigt är ju att man undrar VART ÄR ALLA VITA KLÄNNINGAR?! Jag har redan fixat min, thank god :D Men skärpning affärerna! flera hundra tusentals studenter går ju ut nu. Det är tradition att ha vit klänning, men det finns knappt några alls! H&M har typ bara linne klännigar, Lindex har inga, Gina har inga typ.. MQ har väl 2. Men alla passar ju inte i sånna. Så vad fan ska man göra? Ta ett förbaskat lakan och vira runt sig och ta ett skärp eller? Man börjar ju faktiskt att ifrågesätta affärerna. Likadant det här med balklänningar, det finns knappt några =/ Vilket är jäkligt skumt. Något jag har märkt är att det borde finnas mode riktiga kläder för de med 42+ i storlekarna. Även om de VILL klä sig moderiktigt så "får" de typ inte det. Eftersom det inte finns några kläder. Eller det finns. men de få som finns är ju SÅ smaklösa.. Men men, bara min åsikt.
Nu är det inte så att jag själv har problem med kläder, men jag har ju vänner som är större än mig.
Måste fan ta och fixa ihop mitt projekt med.. hahaha.. Allt är klart, ska bara fixas en framsida och sen ge till lärarna ;P Sega Beatrice lixom.

Sanning eller lögn?

Vi säger hela tiden att vi vill höra sanningen.  Men hur mycket är det sant? För vill du höra att din partner tycker din bästa vän är riktigt ful? Vill du höra att din partner tänder på någon utav dina närmaste. Vill du verkligen höra hela sanningen om varje liten sak som hände ri ditt liv? Vill du veta om din vän hellre ringer någon annan än dig? Vad är det egentligen du vill höra som är sant? Vi kallar oss själva ärliga. Vi säger att vi oftast säger sanningen. Fast att det händer att vi drar en vit lögn. Men lögn som lögn? För är det kanske så att vi hellre tar det som är bekvämt? Att vi hellre inte hör något alls. Att vi helst slipepr att höra om våran partner tänder på sin bästa vän. För inte skulle du väl vilja att din lärare säger att du är dum i huvudet? Inte skulle du må bra då? För om jag är ärlig då är jag elak. Ljuger jag så är jag falsk. Så hur är det egentligen gott folk vi vill ha det? Vill vi höra lögnerna som får oss att må bra? Eller vill vi höra sanningarna som gör så ont att vi inte vet vart vi ska ta vägen. För du är ju elak om du säger snaningen. Hur långt ska man gå?


=)

Igår blev det utgång med Sara. Vi ahde det väl sådär. Det var 2 idioter som började bråka med sara när hon stod ensam, medan jag var på toaletten. De tog tag i hennes hår bakirån drog ner henne från upphöjnaden där hon stod och började håna henne. jäkla idioter. Sedan ko Annika dit. En tjej jag och Sara bråkat emd sedan urminnes tider. Dummaste tjejen i hela sthlm. Orkar inte gå in på detaljer.
Annars hade vi väldigt trevligt =) vi tog även en snabbfika innan vi gick och festade ;P
Idag gick jag och mamma till Rusta och Jula, Vi skulle kolla på ngt badrumsskåp och måtta och hålla på =) sedan gick vi på Lindex, köpte leggins och lite små pryttlar =) Vi avslutade det hela på donken med en wrap och en glass =) Mysigt mysigt =)
Jag förstår om du är arg på mig, Serdar. Det skulle jag med vara om jag avr du. Men du måste även förstå att jag och Sara har inte fyllt 20 ännu, vi är inte mogna eller hur man nu ska uttrycka det att umgås emd ngn som ser ut som 30, vet inte om han är det. men jagt gissar på att han är det. Jag känenr att du och jag är helt olika och därför tycker jag det är svårt att umgås emd dig. Men aja, du har all rätt att vara arg.

Tisdag 15 april

Aj aj aj.. Jag har fan SKIT ont i vänstra bröstet :( vet inte vad jag gjort men usch så ont det gör.
varit i skolan idag, SÅ skönt att vi slutar 11 på tisdagarna. Var på jobbet idag och planerade inför sommaren. ska jobba v.26,27,28 och 29. Sedan nu 26,27 april ska jag jobba helg för att jag ska lära mig kunna vara själv där eftersom det är planerat att jag egentligen ska jobba var tredje helg där. Behöver ju pengarna till min resa :D
Fick hem studentklänningen igår. Jag och mamma lär ha ett jäkla krig den dagen. det är ju typ tusen spännen och knäppen och en as knepig dragkedja. Och ett jäkla midje band, som sitter inne i klänningen, vilket jag lär skita i.. hahaha. Fattar inte vitsen med det. Tänker inte lägga upp min klänning här nu. Inte för att ni ska kunna ha lika dan vilket är omöjligt eftersom jag har låtit några sy min klänning asså det är på tillskärar akademin, så det blev inte så farligt dyrt.
Jag förundras över de unga mammorna. Jag tycker att många av de är SÅ starka. Jag vill ha barn någon gång i framtiden, men vet inte om jag skulle klara det nu. Vet att de finns dom som är gravida eller tonårsföräldrar som inte klarar av det. MEN det finns jäkligt många som klarar av det. man väljer vad man vill göra med sitt liv, alla tycker inte att man behöver resa världen runt innan man skaffar familj. Jag däremot tycker att man kan göra det när man vill, bara man känner att det här kan jag klara. Sedan att ekonomin går runt så att det finns tak över huvudet och pengar till mat. Fast vem är jag att säga något? ;p jag har inga barn och ingen plan på att skaffa det nu heller. Men jag förundras fortfarande över de som klarar av det. Sedan tycker jag väl att det har blivit en sån hysteri med att förlova sig och skaffa barn utan att tänka, ALLA gör det inte men det finns endel som är tillsammans en månad sen skaffar barn! Tycker sånt är vansinne, men alla gör vad de vill med sina liv och jag får väl bara önska alla tonårsföräldrar lycka till helt enkelt :)
Åh, idag ska jag och min mamma äta min favorit rätt :D Kyckling med krossade tomater och bearneise sås :D och potatis :D
Har gjort min intervju med en tjej på Bostället nu med :) Har ju en uppsats om hemlösa som skolarbete :) Jag tycker att ALLA borde få veta hur det är, folk tror bara att det är narkomaner och alkolister som blir hemlösa. MEN ÅH så fel folk har!! Jag vet pga att en familje medlem var utan bostad i ett år, jag var bara 7 år då så vill inte berätta något om det. Inte många som vet och så är det med den saken. vet bara att man inte alltid behäver ha problem med knark och sprit. Kan bara vara svårt att ta hand om sig själv efter att man hållt ihop med ngn som klarat av allt åt en. Tänker inte lägga upp min uppsats här, då jag vet att det finns folk som kopierar och sedan ger det till sin lärare. Sånt tycker inte jag om. Men jag har lärt mig att samhället gör iaf lite åt att hjälpa hemlösa, det går inte att göra allt på en gång, men framsteg är det.
Var även på banken idag, satte in en stor del av lönen till resan :) nu är det inte mkt kvar att betala på resan, nu är det bara fickpengar som gäller :) och lite till på resan då :)

Pannacottan blev superbra!

Pannacottan jag gjordfe blev supergod! Har alltid tyckt att när jag gör pannacotta så blir det så mastig lixom. den blir inte god på någon sätt. Nu testade jag med att ha matlagningsgrädde på 15% i stället för vanlig grädde på 40 procent. Det här receptet är vekrligen något jag kan rekomendera. Komemr inte sriva ut det här, men ni kan ju alltid fråga om det.
Supergott vart det! hade i vaniljstång,kardemumma,socker,matlagningsgrädde,gelantinbland och kanelstång. Åh så gott det blev! :D

Så kan det vara

Hahaha min mamma är bra rolig hon. Igår stod vi och tjaffsa om tandborstar, jag ville ha en ny då min gamla är redo att bytas ut nu ;P Så hon sa att det fanns en röd jag kunde ta, men jag tyckte den var förstor då jag brukar ha näst minsta tandborsten som amn köper på apoteket. Så igår när hon gick och handlade så köpte hon mig en tandborste det roliga emd det hela var att det var en barntandborste. Så ser den ut. hahhaahaha
Testade även min nya kamera igår, den gamla gick sönder så jag hade försäkring på den och mamma gick och bytte den, så nu fick jag en bättre kamera =)

image12
Så där blev iaf bilden på mig jag tog med min nya kamera =)

Ska göra pannacotta snart, så kommer lägga in en bild på det då.. tyvärr har jag inte så mycket att garnera med hemma. Så det får ni ha överseende med ;P¨Tänkte köpa jordgubbar att garnera med ;P Men ändrade mig. Så får se vad jag hittar på :) Fast det är ju ett senare problem =P

Var på bio igår med Serdar =) Vi såg filmen 21. Den var riktigt bra. Något jag kan rekomendera iaf till par, eftersom det kan vara svårt att hitta en tjej och killfilm. Iaf om man som tjej är som mig och bara tittar på riktiga tjejfilmer =)) haha.

Praktiken är slut :D

Äntligen slut på praktiken. Ska jag vara ärlig så sitter jag här och funderar vad har jag lärt mig? hur har jag utvecklats inom det här yrket? Ärligt talat så är jag osäker på om jag har lärt mig något alls, vilket är tråkigt. Har visserligen lär mig hantera en kniv lite bättre än innan. Vilket är något positivt. Men jag vet att jag kunde gicit dubbelt så mycket, men trvides på något sätt inte där, jag kunde lixom inte vara den jag är på något sätt, jag är pratglad och har nära till skratt, men här kändes det som att jag mest stod för mig själv i mina egna tankar. Vilket kan vara bra, men blir ganska tråkigt i längden. Nu finns det säkert folk som lär sig jätte mycket där och trivs som fisken i vatten. Tyvärr var inte jag en av dom. Sedan kan det bero på att man jämför med sina gamla praktiker. Jag har haft världens bästa praktik, det var när jag var i smålan på bara några timmar om dagen i 2 veckor lärde jag mig så mycket! Jag trivdes så bra att jag knappt inte ville åka hem till stockholm. Stället heter ViBaKo vilket är en förkortning på Vimmerbys konditori och bageri. De människorna var så himla gulliga och snälla. De tog sig tid att lära ut. Jag saknar de fortfarande. Funderar på att skriva ett tack brev sen när jag slutat trean ( vilket bara är några månader kvar tills jag slutar gymansiet) där jag berättar att det verkligen hjälpte mig trots att jag bara var där en så kort stund. Det var även där jag gjorde bröllopstårtan som jag visade i ett tidigare inlägg.
Visst jag bor i stockholm, så ni kanske tycker det är konstigt att jag hade praktik i Vimmerby och i Hultsfred. Jag behövde komma bort från stockholm förra terminen då jag kände att allt bara var jbbigt och jag behövde komma bort från den vanliga vardagen. Så min mamma ringde min morbror som bor 2 ½ mil utan för Hultsfred och frågade om det var ok om jag bodde hos honom i en månad, så att jag kunde göra min åpraktik där nere. Pratglad som min morbror är så hade han inget emot det. Visst så kom jag och min kusin ihop oss ett flertal gånger. Men men, jag är inte van vid syskon och hon har ju bott utan sin syster och mamma nu i 2 år, de bor fortfarande kvar i stockholm, komplicerad historia ;P
Så iaf, hon är väl inte van att ha någon där hela tiden, så att hon behöver anpassa sig lixom. Vilket jag kan förstå.


Trött,glass och tårta ;P

Trött, trött och återigen trött. SÅ härligt att det bara är 2 dagar kvar utav praktiken. Jag funderar på att göra glass till helgen, fårgan är om det ska bli hallonkessela glassen som  är grymt god, eller choklad? eller min favorit vaniljglass :D Har ju en hel del recept på glass så som man gör i abgerierna. Fick ju en glasmaskin när jag fyllde 19. och tittade på deras recept. och jises tänkte jag. hahha kallar de det glass? gott var det inte. Men gjorde riktgit vaniljglass för ett tag sen, den blev god, hade dock i en för mkt vaniljstång. Så det blev lite för sött ;P Funderar även på att lära mig att göra moussetårta, eftersom vi inte lär få lära oss det i skolan. Så får jag väl exprementera hemma. Frågan är bara vem som ska käka allt ;P men måste ju lära mig på något vis? eller hur? Så ska fråga min lärare om lite recept. så ska jag börja. Sen får mamma säga vad hon vill. För måste ju lära mig lixom. Det som är roligast är ju att göra tårtor. Så därför vill jag lära mig allt inom det.
Var och tittade på kakburken.se de har så sjukt mkt roliga saker, att det är nästan läskigt att gå in på den sidan, då man nästan gör slut på pengarna ;P hahaha
Ska lägga in lönen som kommer på tisdag till mitt utlandskonto :D Så att jag inte handlar upp dom. För 19 juli åker jag ju utomlands med Emelie :D

Så här gick det till att göra bröllopstårta

Konditor 2008 så står det iaf på mångas studentmössor nu. Min med. Så för att visa vad jag går för så ska jag lägga in bilder på när jag gjorde en bröllopstårta i Småland på min praktik.
Så ahr ni frågor om något recept eller något så är det bara skriva ett inlägg!


Så går det till när man sätter tårtan på ställningen.

image9

Ja man är ju aldrig snygg i bageri kläder.  Men här garnerar jag tårtan!


image12

Så här såg tårtan ut när den var klar. Det här är då en beställd tårta. Så inget man gjort bara för skojs skull. Men för att vara första tårtan så är jag riktigt riktigt stolt över den!

Tisdag

Man börjar ju bli lite trött. Varför vilja ha någon som inte ens vill ah en tillbaka? vad är egentligen tjusningen emd det hela?
Känns som att de killar maa träffar nu antingen är ointressanta eller så är man inte intresserad. Varför kan det inte dyka upp en kille som får en att skratta så att man får ont i magen? Som får en att verkligen vilja studdsa upp på morgonen? Som får en glad helt enkelt. Alla människor har olika behov. Jag har ett behov av att skratta så jag behöver en kille jag kan skratta med. Och som dessutom är intressant, samt har gått ut skolan ( gymnasiet, om man har åldern inne) och lixom har en framtid. Inte att man är 20 år bor hemma hos föräldrarna och har noll inkomst förutom olaga saker.. NEJ TACK!
Har iaf fått studentmössan nu och även resten av studentsakerna jag beställt :D Så det är jag glad över :D På måndag ska jag hämta mig studenklänning D: Den är jätte fin D: Var på provning idag, för sista gången för att kolla det allra sista :D Åhh vad roligt, jag kommer ha en klänning som ingen annan har :D Vill inte se ut som halva skolgården kommer att göra lixom. Nu fattas det bara skor och sen hur jag ska göra emd hår och smink. skulle ju helst vilja gå till en frisör och fixa det sista lixom. Men får se, det lär nog inte gå. För vi lär väl behöva vara där tidigare än själva student utspringet :P
Lite synd är det dock att vi inte kommer att ha något flak, men kännsinte som att jag bryr mig. Kul att bara få åka runt i johanneshovs kommun.. Hmm, eller inte ;P
Nu är det bara 3 dagar kvar utav praktiken :D Vilket känns utomordentligt skönt :D

Sjuk

Är sjuk idag. Känns faktiskt både jobbigt och skönt. Mår nästan dåligt över att gå till praktiken, Det finns en tjej där som VERKLIGEN avskyr mig typ.. Skit jobbigt. Jag har lixom inte gjort ngt för att hon ska avsky mig. Känns så fel och pinsamt och säga till min lärare att det är fel på den här praktiken med tanke på att jag bytte förut, men men. får väl se vad som händer. Lär ju få IG där som det känns. Men tror nog inte att det kommer att påverka mitt betyg. Känns ju fel då isf. Men jaja. Får väl se vad som händer. Lär inte gå dit i morgon iaf, med tanke på att jag är sjuk. Jag hoppas dock att jag är frisk till på lördag. För då ska jag träffa Serdar =)
Färgade mitt hår i måndags med :) Det blev riktigt fint faktiskt :D
Måste verkligen plugga. Eftersom våran klass har inlämning på måndag med projekten. Hoppas väl på ett G. Tror både ja och nej på det, har verkligen inte lagt enr min själ i detta, vilket jag tror kommer att synas.
Skulle egentligen åkt hem till Alden och hämtat min kamera idag, men är ju sjuk. Så kommer att få åka dit ngn annan da och hämta den =P

Nu funkar ju bloggen iaf :D

Så kan jag ÄNTLIGEN börja blogga igen :D I love it! hahaa
Seriöst, hahahahaha. Jag har nog inte skrattat så mkt som jag gjort idag på väldigt länge :)
Var med Sara idag, gick och kollade på balklänningar åt henne, SERIÖST. Tror vi var runt halva sthlm och letade.. Hoppas hon hittade ngn iaf. Var själv tvungen att skynda mig hem, då mitt ex Alden var på väög hem till mig för att fixa tv apparaterna eftersom vårat bostadsområde har bytt abonnemang på tvn ;P Asså till Comhem ;P Så då skulle han fixa så att tvn fungerade ;P Vilke alla 3 gör nu :D
Ska hem till honom i morgon eller på torsdag och hämta min kamera :D Så att jag kan lämna in den. Så att den funkar, den är ju trasig.
Praktik i morgon. Ska bli skönt att den snart är slut. Inte pga att de tär tråkigt. Det är det inte. utan pga att jag vill kunna ägna mig 100% åt skolarbetet, vilket man dock inte orkar när man praktiserar. Eftersom man är såååå trött när man kommer hem.
Men är iaf glad över att jag börjar 8 på morgonen ist för 6 som vissa i min klass får göra.

RSS 2.0